Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

04. март 2015.

Дејан Алексић добитник Награде „Плави чуперак“

Књига „Ципела на крају света" Дејана Алексића добитник је Награде „Плави чуперак" за 2014. годину. Роман „Ловац на маслачке" Весне Алексић нашао се на петом месту, „Тајна немуштог језика" Иване Нешић је на шестом, а „Стилске игре" Симеона Маринковића на десетом су месту на конкурсу за Награду „Плави чуперак". Међу 39 одабраних наслова налази се још и роман у стиху „Чаробњак Дандруф и Изгубљена књига" Славољуба Станковића.

Позиву за учешће у раду великог жирија за доделу Награде „Плави чуперак" за 2014. годину, упућеном на адресе 60 писаца, критичара, теоретичара, професора дечје књижевности и новинара, до краја фебруара одазвало се њих 47, а за књигу године предложено је укупно 39 наслова.

Прво место заузела је књига „Ципела на крају света" Дејана Алексића (118 бодова, 33 гласа). Награду „Плави чуперак" додељује Међународни центар књижевности за децу Змајеве дечје игре. Награда ће бити уручена Дејану Алексићу 2. априла 2015. године, када се обележава Међународни дан дечје књиге.

У јануару 2014. године започет је поступак установљавања Награде „Плави чуперак", с намером да се добије што објективнија слика о продукцији књига за децу домаћих аутора у Републици Србији. Награда се додељује сваке године у знак сећања на песника Мирослава Антића, првог главног и одговорног уредника обновљеног часописа за децу Невен. Награђује се најбоља књига за децу (белетристика) објављена у Србији током претходне године. Одлуку о награди доноси жири састављен од широког круга писаца, критичара и изучавалаца књижевности за децу. Сваки од позваних чланова жирија бира пет књига за децу и рангира их од првог до петог места по свом вредносном критеријуму.

27. фебруар 2015.

Одборници Скупштине града Београда добили књигу „365 језичких цртица“

  У среду, 25. фебруара 2015, одржана је седница Скупштине града Београда. На почетку седнице сви одборници добили су примерак књиге „365 језичких цртица" Виолете Бабић у издању „Креативног центра", које им је поклонио градски Секретаријат за културу.

18. фебруар 2015.

Фебруар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Јелена Павловић из Врњачке Бање, Весна Пајић из Новог Бечеја, Далила Шеховић из Тутина, Тони Манојловић из Пирота, Предраг Арсић из Крушевца, Мирјана Младеновић из Београда, Рита Ракић из Бачке Тополе, Јаба Ђокић из Горњег Матејевца, Неда Кутањац из Новог Сада, Мирослав Кузман из Петроварадина, Јасна Милосављевић из Београда, Мирјана Станковић из Шапца и Велибор Станојевић из Гњилана, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у марту један од 13 поклона! Фебруарске поклоне извукао је Александар Лукић, менаџер продаје у "Креативном центру".

21. јануар 2015.

Награда "Политикиног забавника" за два издања Креативног центра

Књиге „Стилске игре" Симеона Маринковића и „Ципела на крају света" Дејана Алексића (обе у издању „Креативног центра" из Београда) овогодишњи су, 36. по реду, добитници награде „Политикиног Забавника" за најбоље књижевно дело за младе објављено у 2014. години.

Жири у саставу: Ивана Вујић (председник), Јасна Влајић Поповић, Слободан Гиша Богуновић, Предраг Ј. Марковић и Петар Милатовић одлуку је донео већином гласова. У образложењу одлуке жирија се, поред осталог, каже да су „ове две књиге, као међусобно различите, а једнако иновативне и поучне, нека врста заједничког крова овогодишње продукције књижевности за младе. Да обе, свака на свој начин, носе дамар света у коме живимо, да је једна прави приручник стварања и жанровског истраживања, док друга плени занесеним надахнућем и богатством језика..."

13. јануар 2015.

Јануар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Ања Павлов из Футога, Бошковић Горан из Прњавора, Наташа Марковић из Ужица, Јелена Миленковић из Вучја, Миља Бошњак из Суботице, Марија Васић из Новог Сада, Бојана Срећковић из Београда, Јелена Ћурчић из Бачког Брестовца, Ивана Стојановић из Лесковца, Наташа Ненин из Зрењанина, Јелена Бабић из Куле, Александар Станковић из Бора и Петар Гољовић из Београда, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у фебруару један од 13 поклона! Јануарске поклоне извукла је Олга Мајић, менаџер продаје у "Креативном центру".

31. децембар 2014.

Срећна нова 2015. година

Запослени у "Креативном центру" неће радити до 8. јануара, тако да ћемо у међувремену приспеле наруџбине отпремити тог дана.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
ЈУН: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
МАЈ: 13 je твој срећан број!
АПРИЛ: 13 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници http://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се следећи попуст:

-10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе (са листе уџбеника које је одобрило Министарство просвете Републике Србије);

-15% за сва остала издања „Креативног центра";

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1800 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 радних свезака за предшколце
 за забаву у хладу

 

 

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close