Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

30. септембар 2011.

Активности поводом Дечје недеље

Народна библиотека "Радоје Домановић" из Тополе купила је књиге Креативног центра и поводом Дечје недеље поклонила их библиотеци ОШ "Карађорђе" из Тополе.

Уторак, 4. октобар 2011.

У Културном центру Шабац у 12 часова гостоваће писац за децу Весна Алексић, која ће се дружити с предшколцима и представити им своје књиге објављене у Креативном центру ("Принцеза Апатрапа", "Тврди колачић" и "Цимет меда").

У 14 часова на истом месту биће одржана креативна радионица цртања намењена деци школског узраста коју ће водити илустратор Андреј Војковић.

Четвртак, 6. октобар 2011.

У ОШ "Прота Матеја Ненадовић" у Бранковини (у близини Ваљева) у 11 часова Слађана Илић из Креативног центра водиће креативну радионицу писања. Тог дана у Народној библиотеци у Ваљеву и у Првој основној школи у Ваљеву почеће промотивно-продајна изложба књига Креативног центра. Током две недеље сви љубитељи добре књиге биће у прилици да купе омиљене и нове наслове по повољнијим ценама.

На Дечјем одељењу Градске библиотеке у Новом Саду у 11 часова Јелена Драгојловић из Креативног центра представиће младима књиге из едиције Мала психологија, с посебним освртом на наслове "Како да преживиш ако си дечак", "Како да преживиш ако си девојчица", "Како да преживиш у школи" и "Од сутра не одуговлачим! (Али стварно!)".

Петак, 7. октобар 2011.

У Народној библиотеци у Крушевцу у 13 часова и у ОШ "Вук Караџић" у Крушевцу у 11.30 гостоваће ауторка Виолета Бабић, која ће младима представити своја веома популарна издања ("Књига за сваку девојчицу", "Књига за сваког дечака", "Бележница за сваку девојчицу", "Бележница за сваког дечака" и "Мој први сликовни речник српског језика").

Тог дана у крушевачким основним школама "Вук Караџић" и "Јован Поповић" почеће промотивно-продајна изложба књига Креативног центра.

У Народној библиотеци "Илија М. Петровић" у Пожаревцу у 18 часова гостоваће Јасминка Петровић, која ће с малишанима разговарати о својим књигама.

19. септембар 2011.

Награда за најбољу дечју књигу у Бањалуци

"Врло ретка приповетка" Бране Цветковића у издању Креативног центра из Београда добила је награду "Гомионица", за најбољу књигу за децу 16. сајма књиге у Бањалуци.

02. септембар 2011.

Бесплатне припреме и приручници

Сви учитељи и наставници могу бесплатно да преузму припреме за наставу и приручнике за наше уџбенике на страници http://www.kcskola.rs/strana.php?s=510.

11. август 2011.

Креативни центар - најпопуларнији издавач међу библиотекама у Србији

Према недавно објављеним резултатима откупа књига за 2010. годину на топ-листи двадесет најтраженијих наслова налази се чак једанаест књига Креативног центра!

Креативни центар је у самом врху по резултатима откупа публикација за 2010. годину, саопштили су Министарство културе и Народна библиотека прошле недеље. Укупно тридесет и један наслов Креативног центра нашао се на листи за откуп, а  наручено је готово 15.000 књига, што сврстава Креативни центар на прво место по броју откупљених књига. (Детаљне резултате откупа можете погледати на http://www.nb.rs/pages/article.php?id=19954.

Сва три прва места на топ-листи најтраженијих књига заузеле су књиге Креативног центра, и то овим редом:

  1. КАКО ДА ПРЕЖИВИШ АКО СИ ДЕЧАК
  2. КАКО ДА ПРЕЖИВИШ АКО СИ ДЕВОЈЧИЦА и
  3. КЊИГА ЗА СВАКОГ ДЕЧАКА.

Остали наслови међу првих тридесет су: ПРИНЦЕЗА АПАТРАПА, ШТА СВЕ АНА ЗНА О САОБРАЋАЈУ, АГАТА И ЛАЖЉИВА ОГЛЕДАЛА, ДЕВОЈЧИЦА ДУГАЧКИХ СТОПАЛА, ТРВДИ КОЛАЧИЋ,  БАТА И КАРЛСОН С КРОВА, ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА 7, ПЕТАР И ПЕРТЛЕ, ШАМАНОВА КЛЕТВА, АНЕГДОТЕ О ВЕЛИКИМ МУЗИЧАРИМА, ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА, ОТМИЦА ПРОФЕСОРКЕ ЛАТИНСКОГ, ВЛАДАРИ И ВЛАСТЕОСКИ ДВОР У СРЕДЊЕМ ВЕКУ, ЧИК АКО СМЕШ КЛЕР и АФРИКА.

04. август 2011.

Креативни центар у Ваљеву

Ваљевски летњи фестивал "Тешњарске вечери" одржаће се од 5. до 14. августа 2011. године.

У среду, 10. августа, у 20.30 часова ауторка Радина Вучетић представиће књиге "Престоница независне Србије", "Београд између два рата" и "Живот у социјализму". У петак, 12. августа, у 20.30 часова Виолета Бабић представиће "Књигу за сваку девојчицу" и "Књигу за сваког дечака". Обе промоције одржаће се у дворишту Ковачевог хана у Ваљеву. Током трајања ове манифестације биће организовања продајна изложба књига Креативног центра.

14. јун 2011.

"Секс за почетнике" на Брајевом писму

У понедељак, 13. јуна 2011. године, у Хрватској књижници за слепе у Загребу представљена је књига "Секс за почетнике" Јасминке Петровић на Брајевој азбуци, као и аудио-издање тог приручника. Промоцију су организовали Хрватска удруга тифлопедагога (председница удружења је Гордана Шестић) и Хрватска књижница за слепе (директорка Сања Фрајтаг), а присуствовали су јој и представници Креативног центра, као и ауторка Јасминка Петровић. Том приликом представљена је и брошура "Имаш право знати" Сање Цесар, Наташе Бијелић и Амира Хоџића. Та два издања прве су књиге за тинејџере на тему сексуалности објављене на Брајевој азбуци. Осим штампане, постоји и верзија ових издања на аудио CD-у.

Издавачке куће Креативни центар из Београда и Просвјета из Загреба помогле су објављивање књиге "Секс за почетнике" за слепа и слабовида лица. По завршетку промоције представницима Креативног центра дато је пет примерака књиге "Секс за почетнике" на Брајевој азбуци, као и пет аудио-издања тог приручника и брошуре "Имаш право знати", које ће они однети на поклон Специјалној школи за слепу децу и омладину "Вељко Рамадановић" у Земуну.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
АВГУСТ: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ЈУЛ: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ЈУН: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници http://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се следећи попуст:

-10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе (са листе уџбеника које је одобрило Министарство просвете Републике Србије);

-15% за сва остала издања „Креативног центра";

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1800 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 радних свезака за предшколце
 за забаву у хладу

 

 

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close