Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

13. мај 2013.

Мај: 13 ће бити твој срећан број

Oвог месеца књигу на поклон добили су Драгиња Шипка из Новог Кнежевца, Борис Обрадовић из Ариља, Божана Јевтић из Новог Сада, Сандра Савић из Сремчице, Срђан Косић из Земуна, Александра Милановић из Борче, Андреј Маликовић из Београда, Ђуричић Јелена из Мајура, Марина Токин из Новог Сада, Ивана Мандић из Новог Сада, Леа Маликовић из Београда, Борислава Бркић из Новог Сада, Оливера Дицков из Аде и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у јуну један од 13 поклона! Мајске поклоне извукла је Јелена Драгојловић, PR менаџер Креативног центра.

15. април 2013.

Април: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Зоја Милинковић из Београда, Мирјана Ваван Појужина из Новог Сада, Далиборка Перић из Новог Сада, Ана Срећковић Јеврић из Београда, Тијана Спасић из Београда, Владица Ћирић из Зајечара, Милошевић Лепана из Београда, Наташа Делић из Руме, Маја Маринковић из Београда, Слађана Вићановић Банић из Београда, Ана Шимшић из Београда, Ана Пунишић из Ужица и Раде Топић из Београда и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у мају један од 13 поклона! Априлске поклоне извукла је Тамара Станковић, секретарица Креативног центра.

05. април 2013.

Алексић један од добитника награде "Ана Франк"

Дејан Алексић један је од овогодишњих добитника међународне награде "Ана Франк" за достигнуће у књижевном стваралаштву за децу и младе. Награду додељују Издавачка кућа "Феникс" из Скопља и Фондација за културну и научну афирмацију "Македонија презент".

Дејан Алексић један је од најуспешнијих српских писаца који стварају и за најмлађе читаоце. За ту врсту литературе досад је добио бројне награде, а Креативни центар објавио је бројне књиге Дејана Алексића - "Музика тражи уши", "Нежна песма о нежном ветру Дувољубу", "Петар и пертле", "Прича о доброј метли", "Исидора и зуб", "Лука из олука", "Кога се тиче како живе приче" и "Бојан Мрвица и закопано благо".

20. март 2013.

Креативни центар на сајму у Болоњи

Креативни центар учествоваће дванаести пут на Међународном сајму књига за децу у Болоњи. Овогодишњи јубиларни 50. сајам књига за децу у Болоњи одржава се од 25. до 28. марта. На прошлогодишњем сајму учествовало је више од 1.200 излагача из 66 земаља.

Креативни центар једина је издавачка кућа из Србије која самостално наступа на том великом сајму и већ годинама прати све оно што се на њему догађа. Велики број страних издавача показао је интересовање за издања Креативног центра, што је још један разлог за његово поновно учешће на Сајму књига у Болоњи. Досад је преко 60 наших издања преведено на многе језике и објављено у више од тридесет земаља широм света, где су наишла на одличан пријем код читалаца.    

13. март 2013.

Март: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Слађана Богуновић из Ковина, Марија Видаковић из Ивањице, Мирјана Зигмунд из Бачке Паланке, Ксенија Радосављевић из Бајине Баште, Марина Токин из Новог Сада, Гордана Јовановић из Београда, Андријана Србљак из Звечана, Данијела Лазић из Аранђеловца, Катарина Аврамовић из Београда, Вукица Станковић из Београда, Кристина Јанка из Новог Сада, Биљана Вуловић из Београда и Радмила Плавшић Мојсијевић из Сомбора и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у априлу један од 13 поклона! Мартовске поклоне извукла је Љиљана Маринковић, директор Креативног центра.

14. фебруар 2013.

Седам књига Креативног центра у пројекту "Свет кроз сликовнице"

Секција за рад с децом и младима Библиотекарског друштва Србије прикупила је током последњих месеци предлоге библиотекара и одабрала десет сликовница домаћих аутора које су добиле највише гласова и које ће бити део међународног пројекта "Свет кроз сликовнице". (координатор пројекта за Србију је Даниела Скоковић). Тај пројекат покренули су Међународна организација библиотечких удружења (IFLA - The International Federation of Library Associations and Institutions) и Међународни одбор за књижевност за децу и младе (IBBY - The International Board on Books for Young People).

Библиотекари из 27 библиотека из Србије (Мали Иђош, Осечина, Инђија, Лесковац, Ужице, Јагодина, Свилајнац, Књажевац, Крагујевац, Чајетина, Оџаци, Београд, Пирот, Димитровград, Пријепоље, Лазаревац, Краљево, Нови Сад, Ниш, Сомбор, Лајковац, Сремска Митровица, Пожега, Суботица, Чачак и Крушевац) послали су податке о најтраженијим сликовницама у својим библиотекама, о оним омиљеним међу децом и оним, по њиховом мишљењу, наједукативнијим.

Од десет одабраних сликовница чак седам су издања Креативног центра ("Јежева кућица", "Мишко Нећејед", "Љутито мече", "Прича о ваљушку", "Добри суседи", "Зунзарина палата" и "Плави кит"). Листа књига из Србије (http://issuu.com/danielaskokovic/docs/merged_document/1) наћи ће се ускоро на сајту IFLA (http://www.ifla.org/node/6718) поред сликовница из 30 земаља, колико их је до сада учествовало у овом пројекту (Аргентина, Америка, Енглеска, Француска, Немачка, Шведска, Јужна Африка итд.); све сликовнице биће изложене на Међународном сајму књига у Болоњи, који се одржава од 25. до 28. марта 2013. године. На том највећем и најважнијем сајму књига за децу , који ове године слави 50. рођендан, Креативни центар ће дванаести пут учествовати самостално.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
АВГУСТ: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ЈУЛ: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ЈУН: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници http://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се следећи попуст:

-10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе (са листе уџбеника које је одобрило Министарство просвете Републике Србије);

-15% за сва остала издања „Креативног центра";

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1800 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 радних свезака за предшколце
 за забаву у хладу

 

 

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close