Kreativna knjižara Facebook   
  Књига: БРИТЕН И БРУЛАЈТЛИ  

БРИТЕН И БРУЛАЈТЛИ | Хана Бери

Млада енглеска уметница Хана Бери успела је већ овом својом првом књигом, "крајм ноар" графичким романом, који се дешава у мрачном и кишном Брајтону, да скрене пажњу читалаца и критичара. У складу са обрасцима жанра, дело говори о особеном приватном детективу и његовој одлучности да реши случај убиства у богатој породици и открије дуго скривану тајну. Kњига је била у званичној конкуренцији за награде на Ангулемском фестивалу 2010. године.Интелигентни дијалози, емоционално набијене изјаве и бројне вербалне доскочице, темељене на нехотичним неспоразумима или крвавим расправама, обавезна су карактеристика ноира, како у филму, тако и у стрипу.

Графичка новела „БРИТЕН И БРУЛАЈТЛИ“ не пати од мањка сувислих реченица, галерија споредних ликова довољно је разговорљива и шарена (унаточ изостанку шарених боја), тако да фабула не губи на интензитету, већ се поступно појачава како примиче крају. „БРИТЕН И БРУЛАЈТЛИ“ у себи нема истакнуту образовну или ангажирану црту јер није на ноирпричама да шире хуманистичке спознаје, већ да прикажу мању или већу злочиначку причу из што се може догодити у сваком сусједству и која би се, да нема нежељеног знатижељника у облику детектива или сасвим случајног пролазника, трајно закопала. Може се рећи да у ноир остварењима нема превише мјеста за просјечне и приглупе појединце, већ да превладавају интелектуално надмоћнији и препреденији ликови, што ће рећи да ноир публика мора бити захтјевнија и упућена у цјелокупну тематику ако жели што боље доживјети успјешно остварену ноар причу.

Мирослав Цмук

Аутор: Хана Бери

21 x 29,7 cm
112 стр.
Полутврди повез са клапнама, пун колор
Латиница
За љубитеље стрипова

Продајна шифра:

   
награде
 
Dodaj u listu želja
додај у листу жеља
| Dodaj u korpu
додај у корпу
| vaša korpa
ваша корпа
 
 
Цена са интернет попустом:
2.125,00 дин.
Редовна цена:
2.500,00 дин.
* Цена је са
урачунатим ПДВ-ом

Прелистајте књигу

До сада сте погледали  
БРИТЕН И БРУЛАЈТЛИ
Ваш коментар  

Beleznica za svakog decaka  
Vesti
ФЕБРУАР: 13 је твој срећан број
ЈАНУАР: 13 je твој срећан број!
13 је твој срећан број - годишње извлачење
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници http://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се следећи попуст:

-10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе (са листе уџбеника које је одобрило Министарство просвете Републике Србије);

-15% за сва остала издања „Креативног центра";

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1800 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 књига о родитељству

 

  

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close